anniluur.blogg.se

27-år, mamma, fru, student & servitris

Ät rätt för din blodgrupp

Publicerad 2016-01-12 18:29:00 i Familj, Kroppen, Looks, Matlagning,

För ca 17-år sedan arbetade min mamma i Sydafrika och det fanns då en diet som var väldigt populär, som min mor självklart testade. Dieten gick ut på att måltiderna skulle baseras på vilken blodgrupp man har, detta då de olika blodgrupperna reagerar olika, på olika födoämnen. Min mamma har under 17-års tid förespråkat denna diet och försökt få sina vänner att äta efter sin blodgrupp. Någonting som har fungerat olika bra och gett ett varierande resultat bland hennes vänner.
 
Jag har under de senaste åren blivit mer och emr intresserad av denna diet, speciellt då jag förstått att min matsmältning fungerar väldigt annorlunda mot mina vänners och min mans. Jag har aldrig haft några problem med vikten, jag har väger lika mycket idag som jag gjorde för 15-år sedan. Enda undantaget är under graviditeten då jag gick upp ca 10kg, dessa kilon var dock borta redan tre dagar efter förlossningen. Min man gick upp 25kg under graviditeten, han har fortfarande inte blivit av med dem och det är lite över två år sedan jag födde vår son.
 
Imorse när jag tittade på Nyhetsmorgon i tv4 var en kvinna vid namn Ulrika Davidsson med och berättade om blodgrupper, samt hur man ska äta rätt beroende på vilken blodgrupp man har. 17-år senare har det alltså kommit till Sverige! Äntligen! Jag tycker verkligen att det är jätteroligt och jag hoppas att fler människor tänker över hur de mår och reagerar på vissa födoämnen. Jag har själv blodgrupp 0-, vilket innebär att jag kan äta mycket kött, men att jag bör undvika mjölkprodukter. Jag föredrar mitt kött så blodigt att det knappt har nuddat grillen, annars får jag ont i magen, sen har en mildvariant av mjölkproteinsallergi, så jag vet att jag bör avstå från mjölkprodukter. Jag tror att den här typen av "diet" är den rätta för att må så bra som möjligt. Sen tror jag också att det är jätteviktigt att lyssna på kroppens signaler och sluta äta när man är mät! Att li sådär övermätt och däst mår väl ingen bra av?
 
Om ni inte såg Nyhetsmorgon imorse kan ni titta på det HÄR!
 
Källa: Nyhetsmorgon tv4 , Ulrika Davidsson
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Miss j

Publicerad 2016-01-12 19:12:03

Det där pratar min kollega om ibland, hon kör på det och tycker att det funkar bra

Svar: Jag och Oscar ska köra på det i 1 månad, för att se hur mycket resultat det ger för Oscar. Han gick ju ner så mycket innan Jamaica, men nu har han gått upp allt igen, så nu behöver vi se över hans matvanor igen ;)
Anna Carin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna Carin

Jag vet att jag är 27-år, fast ibland känner jag mig som 16, även fast jag är mamma, extramamma och fru. Jag är tillochmed så vuxen att jag bor i hus och faktiskt driver en restaurang. Fast sen pluggar jag ju och jag tror att det är det som får mig att känna mig ung, även fast jag läser någonting så moget och vuxet som socionomprogrammet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela